Monique Beijersbergen

Ervaren familierecht advocaat en mediator

Sinds haar afstuderen in 2008 is Monique Beijersbergen werkzaam als advocaat gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij houdt zich bezig met zaken op het gebied van het personen- en familierecht in de ruimste zin van het woord.

Ook behandelt Monique veel internationale echtscheidingen. Zij begeleidt als advocaat en als mediator expats bij hun echtscheiding. Sinds het voorjaar 2022 is Monique bezig met de postdoctorale specialisatie opleiding internationaal familierecht van het Instituut voor Mediation- en Familierecht opleidingen (IMFO).

Monique heeft met goed gevolg de juridische opleiding familierecht, de juridische specialisatie familierecht en de mediationopleiding van de Vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) afgerond. Monique begeleidt sindsdien als scheidingsmediator toekomstige ex-partners tijdens hun (echt)scheiding bij het maken van afspraken.

In 2017 heeft Monique met goed gevolg de specialisatieopleiding bijzondere curator in jeugdzaken afgerond. Zij wordt sindsdien regelmatig door de rechtbank benoemd tot bijzondere curator in afstammingszaken.  

Focus

Het uitgangspunt is altijd om in onderling overleg tot goede afspraken te komen. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, staat Monique haar cliënten bij in een procedure. Zij zet zich daarbij tot het uiterste voor haar cliënten in. De werkwijze van Monique kenmerkt zich door betrokkenheid, kwaliteit en oplossingsgerichtheid.  

Monique is lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de regio coördinator Den Haag en Leiden van de vFAS. Daarnaast is zij werkzaam als medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht (RFR) en annotator voor het tijdschrift Jurisprudentie in Nederland (JIN).

Doel

Monique wil voor uw probleem een praktische en langetermijnoplossing te bereiken. Buiten de rechter om als het kan, via de rechter als het moet. In beide gevallen in een goede samenwerking met u. U hebt immers een eigen verantwoordelijkheid bij het vinden van een (duurzame) oplossing voor het door u ervaren probleem. Zij zal u gedurende het hele proces adviseren, begeleiden, ondersteunen en, zo nodig, vertegenwoordigen.

Monique Beijersbergen heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied Personen- en Familierecht (NOvA) op de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken en omgangsregelingen;
  • Internationaal privaatrecht;
  • Internationale kinderontvoering;
  • Jeugdbeschermingsrecht;
  • Mediation;
  • Ouderschap en erkenning.

Door deze registratie is Monique verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op haar rechtsgebied.

Monique Beijersbergen - advocaat & mediator

Neem contact op met Monique Beijersbergen

Monique Beijersbergen
Monique Beijersbergen

Ervaren familierecht advocaat en mediator

Linkedin | monique@harveybloomadvocaten.nl | +31630138586